Chapeau!

Hey Toffe thuisjufmama’s en papa’s. Wat een week hebben jullie achter de rug.Heftig! Het zal zeker niet allemaal meegevallen zijn. Erger nog het zal je zelfs tegengevallen zijn op sommige momenten.
Want als je thuis moet werken voor je eigen baas en hebt dan ook nog je kinderen thuis die onderwijs moeten ontvangen, bezig moeten worden gehouden, misschien wel uit elkaar getrokken moeten worden op enig moment dan is het inderdaad niet fijn.
En weet je, je hebt het goed gedaan. Zelfs heel goed. Want laten we een ding niet vergeten. Deze situatie is voor ons allemaal nieuw, beangstigend, surreëel. We hebben dit nog nooit meegemaakt en hebben dus geen breinplan of ervaringen waar we op terug kunnen vallen. Jullie niet als ouders. Maar de kinderen ook niet. Je hebt dus een week lang naar eigen kunnen, met misschien onrust en angst, of juist dealend met de onrust en angst van je kinderen het toch voor elkaar gekregen. Misschien denk je dat je te weinig hebt gedaan dat de kinderen te veel voor de schermpjes hebben gezeten. Laat ik je zeggen ..het is allemaal goed. Als het niet lukt om les te geven maar wel om te knutselen..Prima! Als je samen hebt gelezen in een boek maar niet de spelling-werkbladen hebt gedaan..prima. Wees vooral niet te hard over jezelf. Je doet wat je kunt. Je bent er voor je kind. Dat is nu van belang. En geniet vooral ook van de kleine mooie dingen die er zijn. Zoals een mama me mailde: “Opeens zie ik mijn kinderen dingen doen waarvan ik geen idee had dat ze dat konden. Ik heb hen toen verteld dat ik trots op hen was. Die stralende snuitjes zal ik nooit meer vergeten!” of deze “Mijn jongste(4) kijkt me met verliefde ogen aan en zegt: “Als ik nu mama tegen de juf zeg…dan klopt het ook!” Dan smelt je toch gewoon! Schitterende momenten die je bijblijven. Focus de komende tijd ook op deze mooie momenten. We zijn samen in een tijd waarin we dingen opnieuw kunnen en moeten uitvinden. Onze manier van leven is anders geworden. Een stuk vertraging, door omstandigheden en dat hoeft niet altijd negatief te zijn.
En probeer dit weekend samen rust te vinden. Niets moeten en kunnen kan ook eens goed zijn.
Blijf gezond! En ben niet te streng voor jezelf. Jullie doen het top!